Avrupa Avrupa Dediğimiz

8 Eylül 2009 Salı

BALKANLARDAKI TURK SOYKIRIMI:

BALKANLARDAKI TURK SOYKIRIMI:

Goc olayi; ister bir milletin, ister bir dine inananlarin, isterse bir etnik kokene mensup olanlarin baslarina gelsin, bir insanlik dramidir.

Tarihi olaylar sonucunda zorla yapilan yer degistirmeler insanlarin hafizalarindan asla silinmemekte ve cok aci izler birakmaktadir. Rumeli'den Anadolu'ya yonelik gocler Avrupa tarihinde son 300 yildir gorulen en buyuk insanlik ayiplarindandir. Izleri ise hala tazedir.
Goc, kelimenin koku itibari ile gocmeyi, ayrilmayi, yikilmayi, insanin kokuyle baglarini koparmayi icerir. Savasin dahi en acimasiz asamasi, insanlarin goce zorlanmasidir.
Osmanli Devletinin hukum surdugu zaman dilimi icinde, tarafli-tarafsiz tarihcilere ve arsiv belgelerine dayanarak sunu rahatlikla soyleyebiliriz; Osmanli, Musluman olmayanlara planli, sistematik bir etnik soykirim uygulamamistir. Buna karsilik Osmanli'nin Balkanlarda zaafa ugradigi zaman, Musluman ahali cesitli vesilelerle, katliam, baski ve zorlamalarla goce zorlanmistir.

Son 200 yilda Osmanli Devletinin sivil nufusunun dortte biri Balkanlar ve Kafkaslarda meydana gelen etnik ve dini soykirim ile bunlarin dogal sonucu gocler sebebiyle yok olmustur. Bu yaklasIk olarak 5 MILYON INSANDIR.
Sadece 1912-1926 arasinda yani 14 senelik bir zamanda, Balkanlardan yapilan goc sirasinda 632 bin insanimiz kayip olmustu. Bu sayiya asker ve devlet gorevlileri dâhil degildir. Bu kayiplarin tumunun, katledildigi, aclik ve hastaliklara kurban gittigi kesindir.

Sonucta Balkanlardaki Musluman nufusun yuzde 35 i surulmus, yuzde 27 si katledilmistir.
Bundan 96 yil once, yani 1913 te LEON TROCKI bakin neler demis: kulturden nasibini almis her insanin, hissetme ve dusunme aczi yasamayan herkesin tuylerini urpertecek, midesini bulandiracak suclari bir bir siraladi ve haykirdi, "Nerdeler simdi"? O binlerce yarali Turk nerede? Onlara ne oldu? Onlara ne yaptiniz? Bize bu sorularin cevabini" verin dedi.

Bu sorulara hic kimse cevap vermedi. Ne yazik ki bu soruyu o gunden beri kimse bir daha sormadi.
Balkanlar uzerine yazi yazanlar, sozum ona ANADOLUDAKI SOYKIRIMLARIN HESABINI TUTANLAR bu soruyu hic sormadilar.

1 MILYON Ermeni'yi, 30 bin Kurdu kestik diyebilen hasta ruhlu adam da soramadi. Neden sorsun? Turkler olduruldu, soykirima tabi tutuldu diyene Nobel yok, para da yok.

(Herkes insan degildir. Insan; cana yapilan haksizligi, kendine yapilmis gibi tepki veren canlidir. Âdemoglunu nicin bu kadar asagilik kildi diye Tanri'ya sitem etmiyor, beni Turk olarak yarattigi icin tesekkur ediyorum. Surasi kesinlikle akildan cikarilmamalidir ki; Dunya barisi ve insanligin huzuru, Turk Birligi ve gucune baglidir. Turkun boyun egdirildigi bir dunyada, insanlik yerlerde surunuyor demektir.) Filozof TORLAKON.
I
ste Bosna, iste Srebrenitza, iste Cecenistan, iste Karabag, iste Afganistan, iste Irak, iste Dogu Turkistan.

Bunlari neden mi yazdim, anlatayim:
Basbakan Recep Tayip Erdogan' dan iki istegim var;

Birincisi: Balkanlardan goc eden bu insanlar, tipki yigit Karadeniz usaklari gibi, tipki Egenin zeybekleri gibi, tipki Anadolu bozkirinin yanik tenli evlatlari gibi, tipki Dogunun dadaslari gibi, tipki Guneydogunun Turk Milletinin mensubu olmaktan gurur duyan fertleri gibi hep Devlete, Laik Cumhuriyete, Vatanimiza sahip ciktilar, sadik kaldilar. Ac kaldilar, somurulduler, itildiler ama DEVLETE KURSUN sIkmadilar. Basbakan olarak siz; "size de anadilinizde yayin hakki verelim" dediniz, size; "hayir istemeyiz, biz anadilimizi zaten konusuyoruz, engel olan yok, iki dillilik Devleti parcalar yapma, catal kazik yere batmaz, biz Turk Milletinin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz Tayyip Bey" dediler. Ozerklik, ayrilik asla istemediler. Milletin sirtina yapisan asalaklar gibi avantadan yasamadilar. Calistilar, kazandilar, vergilerini verdiler. Devlet gel dedi geldiler, ol dedi olduler. Ne daga ciktilar, ne eskiyalik yaptilar.

Buraya kadar tamam mi?

O zaman Kurt kokenli kardeslerimizin asla temsilcisi olmayan, bu katil surusu PKK ve siyasi uzantisi DTP ve hepsi yillardir Kurt kardeslerimizi somuren bu Asiret ve Aga bozuntulari ile ACILIM yaparken dikkatli olun. Yabancilarin ve tarikat kalemlerinin dediklerine inanmayin.

Ikinci istegim: TRT Ses'i kurdunuz yetmedi, Kurtce Ozel TV kuruyorsunuz. Benim ricam; Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Doguda, Afrika'da katledilen, soykirima ugrayan, yok edilen neslimizle ilgili tarihi gercekleri, yabanci kaynaklardan da yararlanarak ders kitaplarina koydurmanizdir.

Ulkesini seven, insanini seven, gulumsemeyi bilen, gulumsemenin iki kalp arasindaki en kisa mesafe oldugunu bilen bu mubarek insanlarin istegini insallah kirmazsiniz.

Saglik ve Basari Dileklerimle
Rifat Serdaroglu
0532 2110011
8.Eylul.2009