Avrupa Avrupa Dediğimiz

1 Kasım 2008 Cumartesi

Göç Hikayeleri (VİDEO) Balkan Savaşları ile birlikte Rumeli’den Türkiye’ye göç eden ve Gömeç’e yerleşen Boşnakların hikâyesine yer veriliyor.

Göç Hikayeleri (VİDEO)
image

Göç Hikayeleri belgeselinin ilk bölümünde; Balkan Savaşları ile birlikte Rumeli'den Türkiye'ye göç eden ve Gömeç'e yerleşen Boşnakların hikayesine yer veriliyor.
Göç HİKAYELERİ

Yönetimini Sibel Değer’in üstlendiği 13 bölümlük belgesel; Osmanlı Devleti’nin kazanılan toprakları kaybetme sürecine girmesiyle başlayan ve yirminci yüzyılda yaşanan siyasi gelişmelerle yoğunlaşan göçleri geçmişi ve günümüze yansılamalarıyla ‘göçmenler’in perspektifinden anlatıyor.

Bir yönüyle göçlerle kurulan köyleri, göçlerle büyüyen şehirleriyle günümüz Türkiye’sinin hikâyesini resmediyor, bir yönüyle de çok geniş bir coğrafyada yüzyıllar boyunca yaşanan bir tarihe ışık tutuyor. Büyük hikâyelerin, büyük huzursuzlukların dünyanın dört bir yanına savurduğu sıradan insanların sıra dışı öykülerinin peşinde Edirne’den Kars’a uzanan bu uzun yolculuğun bir diğer amacı, anlatılanın sadece göç edenlerin değil, aynı zamanda hepimizin hikayesi olduğunu anlatmak. “Göç Hikayeleri” belgeselinin ilk bölümünde; Balkan Savaşları ile birlikte Rumeli’den Türkiye’ye göç eden ve Gömeç’e yerleşen Boşnakların hikâyesine yer veriliyor. 

Hiç yorum yok: